Skip to content

Urealistiske forventninger?

Ja, jeg er en blogger. Men betyr det at man bør godta å bli puttet i en bås?

Det er like store forskjeller mellom oss bloggere som det er mellom mennesker ellers i samfunnet. Og det er veldig stor forskjell på hvor mye mediaoppmerksomhet en blogg får. Jeg har dessuten med hensikt valgt å ikke ha en reklamespekket blogg, da jeg er opptatt av at innholdet skal stå i fokus. Det er ellers veldig forstyrrende å lese en blogg hvor det er en tykk ramme med alltid skiftende bilder rundt.

Den siste tiden har det stadig oftere blitt dratt frem blogginnlegg på nettavisenes fremsider – om alt fra sponsede reklameinnlegg, til ytringer om rettssystemet i Norge, til hvor skadelig det er når rosabloggere ikke er seg bevisst sitt ansvar som rollemodell for unge jenter.

power of women by duchessa. stock.xchng
«Power of women» by duchessa. From stock.xchng

Ja, det er et stort ansvar å ytre meninger i offentligheten, det har det alltid vært. Og vi som gjør det må være bevisste på at våre meninger kanskje tillegges annet innhold enn det som var hensikten, og at det derfor er viktig å være krystallklar på hva vi egentlig mener. Men utover det kan vi ikke ta ansvar for at innhold misbrukes eller feiltolkes. Og det er omtrent ingen grenser for hvordan man kan misbruke og ta ting ut av kontekst. Så en hver leser har også et ansvar for å sjekke kilder og sørge for at man ikke bare videreformidler usannheter og rykter.

Jeg tror at mange bloggere skreddersyr innlegg ut fra hva de ser er populært i samfunnet ellers. Det er ikke til å komme forbi at de mest populære/fulgte bloggene er av lettvekt variantene, og at de inneholder lite annet enn sminketips, hvor man kan gjøre shoppingkupp på den siste moten, og hvilke klesdesignere og modeller som er det neste store. Noen har til og med sponsorer som gir de gratis klær mot at de reklamerer på bloggen sin. Dette har for meg liten betydning i livet, og jeg gjør mitt ytterste for å forsøke å gi bloggen min en ordentlig substans. Utover det er bloggen min personlige notisblokk, der jeg deler m
Jeg kan ikke fri meg fra å tenke at vi av og til kanskje forventer for mye av svært unge jenter, som rosabloggerne – hvis jeg tenker tilbake til hvordan jeg selv var da jeg var omkring 20 år gammel… Jeg tenkte på meg selv som svært moden for alderen, og som en voksen – men i dag kan jeg jo se meg tilbake og se hvor naivt mitt syn på livet var. ine tanker med dere ut fra hva jeg er interessert i og har meninger om.

 

 

Who are we to judge?

 

 

Jeg har forresten presentert bloggen min på Bloggurat. Jeg har plassert min blogg i Haugesundnorske bloggkart!

Be First to Comment

Jeg setter stor pris på din kommentar! Legg inn meldingen din her:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere liker dette: