Skip to content

Ukens app!

Kommer litt seint dette ukentlige innlegget, men vi får satse på at tipset er like hot likevel. Denne ukas app er Snapseed

snapseed ikonSom i forrige uke, er også dette en foto-relatert app. Jeg bruker Snapseed til å redigere bildene mine etter at jeg har tatt de med mobil eller speilrefleks. App’en er gratis og fungerer både på IOS og Android + at det finnes en fullversjon desktopvariant som man kan kjøpe til pc/mac. Den sugler jeg litt på, må jeg bare tilstå – mye digger jeg denne app’en.

App’en er utrolig enkel i bruk, og gir deg mye større kontroll på bilderesultat enn f.eks. kun ferdige filtre i lignende app’er. I tillegg til filtrene i Snapseed, har du mulighet for klippe, rette opp/rotere, tune bildet vha. Ambience, Contrast, Brightness osv. Under ser du et eksempel på et før- og etterresultat av et bilde jeg tok i går på Stansted Airport i London.

IMG_1296
Før. Bildet er av tak-konstruksjonen på flyplassen, og er tatt med min iPhone 4S.
IMG_1297
Etter. Med svart-hvitt filter, mye brightness og ambience, samt litt oppretting av bildet. Strukturen i tak-konstruksjonen kommer mye bedre fram, og bildet er mer behagelig for øyet å se på siden det er symmetrisk og «i vater».

Dersom du ikke er fornøyd med resultatet kan du på enkelt vis gå tilbake til originalen og begynne på ny. Hvis du vil lagre bildet, kan du velge om du vil lagre oppå original som standard, eller gjøre som meg og velge at det alltid skal lagres som en ny kopi. I tillegg til lagring til kamerarullen, kan du åpne bildet i andre app’er, og selvsagt kopiere, sende via e-post osv.

Du kan også lære deg basics bruk av app’en ved å gå til deres nettside, hvor du kan få enn innføring.

Et siste tips – hvis du har nettbrett vil jeg sterkt anbefale deg å bruke app’en der hvis du skal redigere mye bilder. Det er en del funksjoner som er lettere tilgjengelig når man har litt større skjerm, og det er lettere å se kvaliteten på bildet man redigerer. Men jeg hadde absolutt ikke klart meg uten app’en på mobilen. Særlig i forhold til publisering til Instagram – jeg tar nesten alltid bildene innom Snapseed først.

 

 

Ha en god app-uke!

20130224-131026.jpg

 

Be First to Comment

Jeg setter stor pris på din kommentar! Legg inn meldingen din her:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere liker dette: