Skip to content

Tradisjoner på nyttårsaften?

I morgen er det årets siste dag, og i vår familie er dette en dag også for barna. I likhet med julaften, finnes det mange tradisjoner på nyttårsaften. De siste årene har vår familie feiret annet hvert år hjemme og på Aksdal hos en vennefamilie. I år er det vår tur til å få gjester, og da bruker vi å gå i fakkeltoget som arrangeres i nabolaget.

new years eve

Det er greit med litt frisk luft før maten, og det er en koselig tradisjon som jeg ser at mange nabolag i landet har fått til. Her hvor vi bor er det to velforeninger på et lite område, og de bytter på å ha ansvar for arrangementet, men alle er selvsagt invitert til å delta. På det meste har det vært over 300 personer i toget!

Nyttårsmaten jeg vokste opp med er kalkun, og jeg må si at jeg savner dette litt. Minsten i familien liker ikke fugl (whatsoever), så da er det uaktuelt uansett, så vi har adoptert skikken til familien vi feirer med – pinnekjøtt. Er ikke meg i mot å ha pinnekjøtt en gang til i juletida 🙂

Kvelden ellers pleier å innebære brettspill, mye god mat, dessert, julekaker m.m., før vi sender opp nyttårsraketter og hilser hverandre godt nytt år kl. 24.00. Min beskjedne oppfordring er å være forsiktig med alkohol på kvelden, særlig med barn til stede og håndtering av «eksplosiver» (som en NRK-mann i dag omtalte rakettene som).

Hvordan er din nyttårstradisjon? Med eller uten barn? Gjester? Feires den på hytta på fjellet? Sender du opp raketter eller ser du på andre sine? 🙂 Legg gjerne igjen en kommentar under.

 

 

Be First to Comment

Jeg setter stor pris på din kommentar! Legg inn meldingen din her:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere liker dette: