Skip to content

St. Hans-feiring i Dragavika

I går feiret vi St. Hans i Dragavika i Tysvær. Det var en herlig folkefest med stort og smått, rullende og gående!

Dragavika har i det siste halvannet året gjennomgått en oppussing, som har gjort hele området mer tilgjengelig, innbydende og renslig. Toalettforholdene er ordnet opp i, og det er støpt vei langs hele vika. De har fylt på masse deilig sand på den langgrunne stranda, men har heldigvis hatt vett til å la en liten del være i fred – for der finner ungene småsteiner med krabbe.

St. Hans feiring i Dragavika 2016
Kanoutleie var populært blant store og små. Foto: Lillian Stuvik

Det er den lokale speideren som står for arrangementet på St. Hans i Dragavika. De har tivoli og kanoutleie, og det er mulig å kjøpe kaker, kaffe og annet godt for smaksløkene. Alt i alt var det en kveld hvor man kjenner batteriet bare lader seg opp – det var 19 grader og delvis overskyet, og ikke et vindpust.

St. Hans feiring i Dragavika 2016
Childhood memories in the making. Foto: Lillian Stuvik

Det eneste jeg savnet oppi denne idyllen, er søppelspann. Det var ingen satt ut utenom de speideren hadde satt opp ved kioskteltet, så her må Friluftsrådet Vest og kommunen samarbeide. Det var ikke søppelspann på utsiden ved toaletthuset en gang. Dersom det ikke settes ut noen spann, er jeg redd for at folk bare lar ting ligge i naturen, fremfor å ta avfallet med seg tilbake til bilen. Jeg har sendt en forespørsel til Friluftsrådet Vest, så forhåpentligvis ordner det seg.

St. Hans feiring i Dragavika 2016
Like før klokka åtte tente de bålet. Foto: Lillian Stuvik

 

blogghilsen

 

Be First to Comment

Jeg setter stor pris på din kommentar! Legg inn meldingen din her:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere liker dette: