Skip to content

Pepperkaker

I dag har vi endelig fått laget årets pepperkake-batch 🙂 Ungene var med lenger enn jeg hadde forventet, og pepperkakene smakte som alltid fortreffelig etterpå <3

Her er oppskriften, i tilfelle du har lyst til å prøve deg på den jeg bruker (som jeg har fått av min mamma):

Lag deigen dagen før utbaking, og la stå kaldt over natta.

Ingredienser:

  • 8 ss sukker
  • 8 ss lys sirup
  • 1 dl melk
  • 120 g margarin
  • 10 dl hvetemel
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts ingefær
  • 1 ts kanel
  • 1 ts natron

Framgangsmåte:

Kok opp sukker, sirup og melk. Del opp margarinet (melange gir kjempebra resultat!) i en bakebolle  som tåler varme. Hell den varme væsken over og rør til margarinet har smeltet. La stå til avkjøling/romtemperatur. Sikt sammen hvetemelet (hold igjen litt til utbakingen) og de andre tørre ingrediensene, og rør alt sammen i bakebollen.

Merk at deigen blir klissete og ser nesten flytende ut, det er helt ok – den vil fastne i løpet av natta. Den vil også trenge litt mer mel under utkjevlingen. Jeg pleier å doble oppskriften når jeg lager til min familie, da får jeg nok til å fylle en stor kakeboks.

 

Her er litt bilder fra vår pepperkakebakedag 🙂

God baking!

20131031-174425.jpg

Be First to Comment

Jeg setter stor pris på din kommentar! Legg inn meldingen din her:

%d bloggere liker dette: