Skip to content

Oslove, Ellie Goulding m.m.

For ei helg og for en konsertopplevelse! 

Helga begynte med litt forsinkelser på fly og flytog, så vi var ikke sjekket inn på Scandic Byporten (se min anmeldelse på Tripadvisor.com) før nesten halv åtte på kvelden. Deretter trasket vi oppover Karl Johan før vi var heldige og fikk bord på Jaipur Indian ved Egertorget. Hvordan vi likte maten og opplevelsen kan du lese om her.

Vi la inn årene ganske tidlig denne kvelden, og kom oss i seng til en snusfornuftig tid, med tanke på neste dags travle skjema. Det var kjempelurt, for vi fikk maksimalt ut av dagen etterpå! En tidlig frokost og så en kopp Caramel Macchiato på Starbucks i Oslo City, var en perfekt start på dagen. Så ruslet vi av gårde til Den Norske Opera og rundt i Opera-kvarteret / Bar Code i en god stund. Fantastisk byggverk, blir aldri lei av DNO! Og det var første gang jeg så Barcode på nært hold. Synes det var spesielt artig med detaljer som sykkelstativer og skilt om «avviksbusser», hehe.

Etter hvert summet vi oss nok til å komme oss av gårde til Mathallen Oslo, en helt ny opplevelse for min egen del. Det var akkurat som internasjonale matmarked/food courts, med masse spesialbutikker og matleverandører langs veggene, og et åpent sitteområde i midten. Det var mye smalspektret og kortreist mat, og også noe fra hjemtraktene – f.eks. fant vi fetaosten Fest fra Tysvær der. Med mer eksotiske innslag som luksussjokolader og øltorg, samt Hello Good Pie m.fl., er det et mekka for de matglade der!

Hello Good Pie - vanilje- og karamellpai - OMNOMNOM
Hello Good Pie – vanilje- og karamellpai – OMNOMNOM

Etter litt lunsj og avslapning i Mathallen, var det på tide å omgruppere oss litt på hotellet før kvelden kunne ta til. Så var det TGI Friday´s City rett over gata som skulle testes ut. Litt venting, men en god opplevelse totalt, og vi var f.eks. fascinerte av det åpne kjøkkenet og fotoapparat-øredobbene til vår servitør, Freija. Så var det endelig tid for helgas main attraction – konsertopplevelse i Oslo Spektrum.

Chlöe Howl

Vi har gledet oss halvt ihjel til denne konserten i flere måneder, endelig var anledningen kommet! Vi var litt tidlig ute og kom oss inn uten kø, og måtte vente litt før oppvarmingsakten startet. Det var en britisk singer-songwriter ved navn Chlöe Howl, en helt grei opplevelse. Hang meg litt opp i de få, repeterte dansebevegelsene hun utførte på scenen, men klarte å like et par av melodiene 🙂

Etter en halvtime med oppvarmingsakt, så var det tid for omrigging, før Ellie Goulding skulle på scenen. Nøyaktig kl. ni entret hun scenen, til et flott scene- og lysshow med lyn og lys. Iført en sølvglitrende bomberjacket og en kort, svart jumpsuit, gikk beina hennes som trommestikker og stemmen hennes klang lyst og eterisk – slik hun er kjent for. Snakk om energibunt på scenen! Etter en liten økt med medium tempo i sangene, kastet hun jakka og roet tempoet litt med noen roligere sanger. Hun er multi-instrumentalist, og spilte på gitar og trommer i deler av noen av sangene. Det var fengende og akkurat kort nok til at de ikke mistet drivet i konserten for øvrig! Den siste tredjedelen av konserten gikk tempoet opp for alvor, og alle de mest kjente låtene hennes kom som perler på en snor. Publikum var i ekstase og hoppet villig opp og ned og klappet! Og til Lights kom det masse mobiler med lommelykt på i været, et magisk syn for oss som var der. Det var tilsynelatende siste nummer, men hun kom heldigvis på scenen igjen og gjennomførte 2 ekstranummer, hvorav en av hennes største hit´er; Burn.

Foto: Nina Hansen, Dagbladet.no. Klikk på bildet for å gå til Dagbladets anmeldelse (terningkast 5).

Hun rundet av etter omtrent 1,5 time, en helt fantastisk opplevelse. Vi var så lamslått og høy på livet og Ellie Goulding at det ble vanskelig å toppe det med å gå ut på bar/nattklubb.

Søndagen brukte vi litt tid på Aker Brygge og Tjuvholmen, og fikk tatt en del bilder ved Astrup Fearnley museet pluss det råflotte hotellet The Thief (Petter Stordalens luksushotell, for øvrig bosted for Ellie mens hun var i Oslo).
Alt i alt fikk vi i pose, spann, sekk, koffert og det som vi ellers kunne bære når det gjaldt opplevelser denne helga. Har rett og slett hatt behov for å summe meg litt etterpå, og har ikke hatt så mye sjans til å gå over bildene jeg tok. Er ikke superfornøyd med kvaliteten, det var en tabbe å bytte ut min vanlige Sigma zoomlinse på 18-200mm med en lettere 28-70 mm Tamron – den var såååå dårlig på autofokus og reaksjonstid! Men heldigvis tror jeg at jeg fikk noen få blinkskudd, så når jeg får sett litt mer på det skal jeg lage et innlegg med de her på bloggen.

Ha en flott uke så lenge!
20131031-174425.jpg

Be First to Comment

Jeg setter stor pris på din kommentar! Legg inn meldingen din her:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere liker dette: