Skip to content

Om å unne andre suksess

Leste nylig en artikkel om Øistein Kristiansen, og nyheten om at hans programsnutter om hvordan barn kan lære å tegne har blitt solgt til Nickelodeon. Først tenkte jeg i ørlite sekund – bare vi ikke mister Øisteins juleblyant – men jeg hentet meg fort inn og tenkte heller «så bra for han!». Men det er ikke akkurat typisk norsk…

Øistein Kristiansen fra Sarpsborg er internasjonalt kjent for sine tegneprogrammer. FOTO: Earthtree Media

I Norge er det litt tabu å fremme sine eskapader og seg selv. Nå er det i for seg ikke Øistein selv som gjør det her – det er Aftenposten , men det ligger gjemt godt i den norske folkesjela at vi blir misunnelige og «jantete» når andre oppnår suksess. Hvorfor er det egentlig slik? Her har vi absolutt noe å lære av andre land og folkeslag. Man kan f.eks. si hva man vil om amerikanere ift. deres egen navlebeskuing, men de er flinke til å unne folk som jobber hardt suksess. «Good for you!», hører man gjerne. Det er lov til å si noe positivt om seg selv og sine bedrifter uten at det blir oppfattet som skryting.

Nå er jeg langt i fra den eneste som har blogget om dette temaet, men jeg tenker at i stedet for å klage over at ingen unner hverandre suksess – hva med å starte selv og si: «Bra for deg, Øistein! Håper vi hører mer fra din kant!». Vi må begynne i det små, og hva er vel mest naturlig enn å se i seg selv og starte med meg og mine holdninger?

Så nå har jeg bestemt meg – jeg skal gjøre det jeg kan for å holde fordommer, Jantelov og minsunnelse ute av bildet og unne andre den suksessen de har jobbet hardt for å oppnå! 

 

signatur

 

Be First to Comment

Jeg setter stor pris på din kommentar! Legg inn meldingen din her:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere liker dette: