Skip to content

Og så???!

Av og til når jeg leser nyheter, tenker jeg at «og så???!» og at det er en ikke-nyhet jeg akkurat har lest. Hvorfor skal vi legge oss oppi alt, liksom?

Konstruerte nyheter som ikke egentlig har nyhetsverdi, men i stedet får det av vinklingen, gjør meg litt oppgitt – og jeg tenker litt på hvorfor det har blitt slik? Er vi blitt så sensasjonslystne av å ha internett og media lett tilgjengelig hele tiden, at vi ikke orker å vente på nyheter med mer substans og innhold? Hvorfor har alle nyhetssendingene til de store nyhetskanalene etter hvert fått det samme antrekket som tabloidpressen? Er alle fritt vilt? Tone Damli saken, hvor en blogger «outet» en angivelig årsak til bruddet mellom henne og Aksel Hennie, har satt fokus på netthetsing av kjendiser – og at kjendisers bevisste bruk av media av og til har sine ulemper.

Noen eksempler på ikke-nyheter (etter min mening):

  • Denne videoen gjorde norske Hanna (16) til nettkjendis på rekordtid – Sikkert kjekt for 16-åringen med masse treff på Youtube, men videoen er ikke såååå imponerende, er dessuten svært kort (og først må man lide seg gjennom reklame), samt at jeg tviler på at dette har nyhetsverdi for 90%. Kanskje på imgur.com, men ikke på framsiden av Dagbladet.no…
  • Gunnar Greve har kjøpt seg nytt hus. Det er det mange som gjør, hver dag, og til enda høyere summer enn dette. Bare fordi han er kjendis og tvitrer om det, blir dette slått opp som en stor nyhet. Her ringer det bjeller og jeg tenker «kikkermentalitet» så det holder….
  • Mette-Marit vraket kongelig treff for privat program. Og så???? Hva har vi noe med årsakene bak denne avgjørelsen? Leave the chick alone!!!!

Kunne fortsatt i det uendelige. På samme måte som jeg kunne dratt fram masse nyhetsartikler hvor det f.eks. dras fram statistikk og vris for å poengtere noe negativt – 34% bilister gjør sånn og sånn, mens jeg heller ville fokusert nyheten som at 66% bilister gjør faktisk sånn og sånn rett. Om du mener hva jeg forstår 😉

Avslutter denne «og så» posten med en passende sang av en mine absolutte artistfavoritter, Pink med «So What»

20130224-131026.jpg

 

 

Be First to Comment

Jeg setter stor pris på din kommentar! Legg inn meldingen din her:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere liker dette: