Skip to content

Kransekakestenger

I dag har så langt vært en avslappende kosedag. Vi har sett julefilm med ungene og fått treet inn i stua, selv om vi så langt har ventet med å pynte det. Mer om det i neste innlegg senere i dag 🙂

Jeg har med hensikt ventet lengst mulig med den siste delen av julebaksten i år, ikke bare fordi vi har hatt god tid men også fordi det som gjenstår ikke står seg så godt eller varer så lenge etter det er laget. I dag er det omsider på tide å få kransekakestenger, marsipankonfekt og krumkaker i boks (bokstavlig talt ;)).

Først ut var kransekakestengene. Og her må jeg innrømme at jeg er av den moderne husmorvarianten; jeg bruker ferdig deig. Men jeg er litt kresen på kvaliteten, så det være Brødrene Langeland fra Skjold sin.
Så ingen lang oppskrift fra meg i dag; bare en forklaring på hvordan jeg går frem…

1-2 pk med ferdig kransekakedeig (evt lag den selv)
Stekeovn på 200 grader Celsius

Kna og rull ut deigen til lange pølser i fingertykkelse. Del opp i passe lange biter, og legg på stekebrett kledd med bakepapir. Stek i 10-12 min., litt avhengig av ovnen
Avkjøl på rist. Når kakene er helt avkjølte, kan du enten pynte dem med melisglasur eller dyppe dem i smeltet kokesjokolade – eller ikke gjøre noe annet enn å legge dem i boksen. Min erfaring er at de blir passe seige ved å sette dem kaldt det første døgnet. Andre sverger til å plassere en brødskalk oppi boksen med kransekakestengene. Bon apetit!

20121223-144633.jpg

Be First to Comment

Jeg setter stor pris på din kommentar! Legg inn meldingen din her:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere liker dette: