Skip to content

Kakemenn

Det er travle dager nå i desember, og selv om jeg på ingen måte har ligget på latsiden, så har tempo og aktiviteter fått et mer bedagelig preg enn jeg har stresset på tidligere år.

I dag har vi prøvd en ny kakemennoppskrift, som min mann fikk av en kollega etter at ungene elsket smaksprøvene de fikk. Så nå har vi en stappfull kaketine med supersprø kakemenn med fantastisk smak!

Ingredienser

  • 500 g sukker
  • 2,5 dl vann
  • 175 g margarin (jeg bruker ofte Melange i slike oppskrifter, med stort hell)
  • 750 g hvetemel
  • 4 ts hornsalt

 

Fremgangsmåte

Smelt sukker, vann og margarin i en kjele og la det avkjøles. Sikt hvetemel sammen med hornsalt. Bland det sammen med den smeltede blandingen og la stå kjølig over natta.

Deigen er bortimat ferdigmettet med mel, men det kan være greit å prøve seg fram. Jeg pleier å la deigen stå kjølig mens jeg baker ut, da margarinen ellers mykgjøres såpass at deigen blir vanskeligere å jobbe med. Men det er selvsagt en smakssak 🙂

Photo 22.12.13 13 20 33Hvis du ikke har bakt kakemenn med hornsalt før, vil du nok lure litt på lukta fra både deig og kakene under stekingen. Det lukter ganske stramt, men ta det helt med ro – kakene slutter å lukte når de får kjølt seg ned, og det smaker vidunderlig!

God bakst!

20131031-174425.jpg

Be First to Comment

Jeg setter stor pris på din kommentar! Legg inn meldingen din her:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere liker dette: