Skip to content

Instagram konkurranser

Som dere kanskje har fått med dere, så har jeg dilla på Instagram. Jeg bruker f.eks. Facebook mindre og mindre, og Instagram mer og mer. Er helt hekta. For en med fotointeresse, er det spesielt kult med alle «konkurransene» – også kalt Instagram Challenges.

insta_crewI en Instagram Challenge, må du typisk følge en bruker som er ansvarlig for konkurransen, og tagge innleggene dine som deltar med spesielle hashtags. Jeg har tidligere skrevet et innlegg hvor jeg bl.a. har nevnt @colorsoftheweek og de faste konkurransene hvor hver dag i uka har et fast fargetema. Jeg bruker blant annet disse konkurransene som en inspirasjon til nye motiver i min fotohobby. Jeg tråler også gjennom de mange tusen bildene jeg har tatt tidligere, for å se om noen av de er blinkskudd jeg kan bruke i en Challenge. Ofte så kan jeg det, men jeg gjenbruker sjelden bilder på Instagram, så jeg liker best når jeg ikke har postet de der før.

Det finnes også brukere du kan følge som tipser deg om pågående konkurranser, f.eks. @current_challenges.

Her er noen andre konkurranser som går fast:

  • @worldcaptures, med hovedtag #worldcaptures og gruppetags #animal_captures, #tree_captures, #sky_captures, #water_captures, #landscape_captures, #hdr_captures, #bnw_captures (bnw er forkortelse for black and white, altså svarthvitt fotografier) og #macro_captures. Hver av disse gruppetag’ene har Challenges fra tid til annen, ofte pågår de i noen dager før de kårer semifinalister og deretter en vinner. Det er ingen premie for vinneren, annet enn at brukeren som har arrangert konkurransen poster vinnerbildet ditt til alle som følger den brukeren. Du får et mye større «vindu mot verden» som fotograf, og det er alltid kjekt å få tilbakemelding på bilder man har tatt. Et eksempel på en Challenge fra disse folka akkurat nå er #tree_captures. For å delta må du følge @tree_captures og tagge deltakende innlegg med #tree_captures, #tree_captures005 og #worldcaptures. Temaet for denne konkurransen er «Look up at tree(s)», altså bilder av tre/trær man ser opp i. 
  • @ic_daily / @insta_crew, med hovedtag #ic_daily og gruppetags #ic_bw, #ic_bwportraits, #ic_doors, #ic_flowers (her har jeg bl.a. fått andreplass i en Challenge kalt Flower Fields, med dette bildet), #ic_wheels, #ic_water, #ic_trees, #ic_tiltshift, #ic_thestreets, #ic_reflections, #ic_people, #ic_macro, #ic_landscapes, #ic_cities, #ic_bodyart, #ic_architecture, #ic_animals, #ic_adventure, #ic_nature og #ic_sky

Det er selvfølgelig mange andre, og noen ganger kan du plukke opp konkurranser via blogger du følger. F.eks. har Design Sponge en konkurranse i april som har temaet «grønt».

Hvis du har tips du vil dele, legg gjerne igjen en kommentar under 🙂

 

signatur

 

 

 

Be First to Comment

Jeg setter stor pris på din kommentar! Legg inn meldingen din her:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere liker dette: