Skip to content

Instagram dilla

Dere som følger meg har sikkert fått med dere at jeg har litt dilla på Instagram for tida. 

Takket være litt ekstra fototurer med herlige @eplescrap i det siste, har jeg også funnet fram til nye måter å bruke Instagram på. Det er først og fremst ved hjelp av såkalte «hashtags», som merkes ved å sette # foran et nøkkelbegrep for bildet. For eksempel: du tar et bilde av en fin solnedgang og poster på Instagram. For at folk lettere skal finne bildet ditt og «like» det, kan du merke det ved hashtags som #solnedgang #sunset #nature #natur, etc.

Når andre oppdager bildet ditt på Instagram, får du gjerne også flere følgere, eller oppdager selv andre interessante brukere eller hashtags som du vil følge. Selv har jeg noen faste jeg bruker som inspirasjon for tida; #ignorway (instagrammers Norway), #i_love_norway #visitnorway. Lokalt bruker jeg f.eks. #hahelg for å merke bilder jeg tar på Haugalandet i løpet av helgedagene, da dette er en hashtag som Haugesunds Avis bruker for å showcase bilder fra lokale Instagrammere på deres nettavis. Noen bilder ender til og med opp på trykk i avisa, det gjorde ett av mine.

Instagram brukes også av mange fotografer for å vise fram bilder fra deres portfolio, og atter andre har sluttet å bruke Facebook, blogger og andre sosiale medier i det hele tatt – og bruker nå kun Instagram i stedet. Selv synes jeg det er litt kult med konkurranser – f.eks. fra #colorsoftheweek, som dreier seg om å legge ut bilder med ulike farger på faste dager i uka. Hver mandag er det #yellowmonday, her er hele lista;

colorsoftheweekFor å være med i konkurransen om å vinne med bildet ditt den aktuelle dagen, er det et par kriterier (#cotw_guideline); du må følge Instagram brukeren @colorsoftheweek, samt bildet må være tatt eller lastet opp første gang til Instagram den aktuelle dagen og merket med tilsvarende hashtag (f.eks. #yellowmonday når du laster opp bilde med gult som tema på en mandag).

 

 

 

 

Mitt bilde på Instagram i går var slik;

yellowmonday instagram lstuvik

 

 

 

Legg gjerne igjen en kommentar med din instagrambruker i, så tar jeg svært gjerne en titt og følger deg på Instagram 🙂

 

signatur


 

 

One Comment

  1. […] og tagge innleggene dine som deltar med spesielle hashtags. Jeg har tidligere skrevet et innlegg hvor jeg bl.a. har nevnt @colorsoftheweek og de faste konkurransene hvor hver dag i uka har et fast […]

Jeg setter stor pris på din kommentar! Legg inn meldingen din her:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere liker dette: