Skip to content

Hjertesukk…

Etter mange turer til USA gjennom årene, har jeg blitt glad i landet. Derfor er det ekstra hjerteskjærende når tragedie etter tragedie skjer pga skytevåpen.

I USA reagerer de helt motsatt av slik jeg våger å påstå nordmenn ville reagert – folk renner ned våpenbutikkene for å skaffe seg automatvåpen.

På tv intervjues eiere av våpenbutikker som forteller om eventyrlig økning i våpensalget siden skytingen i Connecticut, og en sier sågar at det er gøy med våpen. En politiker sier fra talestolen at det eneste som kan stoppe en skurk med våpen, er en helt med våpen.

Eh, nei…?! Det eneste som kan forhindre det er å sørge for at det blir umulig for skurker å få tak i slike våpen! Det eneste som kan forhindre dette er foreldre som ikke lærer barna sine hvordan håndtere våpen, og ikke skylde på at skolene ikke har oppdaget sinnslidelser hos barnet deres! Jeg er sterkt uenig med våpenlovene deres og hvordan de håndheves, og tenker i skrivende stund på briten som nå kanskje utvises fra USA fordi han sier det samme høyt og i media. Er jeg i ferd med å gjøre meg selv uønsket i landet fordi jeg bruker min ytringsfrihet?

Mitt hjerte blør for hvert eneste barn som blir uskyldig rammet av at voksne tror det er en menneskerett å bevæpne seg selv! Det er en menneskerett å vokse opp i trygge omgivelser, uten å måtte ha væpnede vakter eller lærere rundt seg på skolen, og jeg fryser på ryggen av å tenke på hvilke folkevalgte som kommer til makten i USA når denne generasjonen vokser opp og blir politikere…

Vel, det var dagens hjertesukk… Takk for at du hørte på.

2 Comments

  1. Elise Cox Elise Cox

    Kunne ikke vært mer enig Lillian!

Jeg setter stor pris på din kommentar! Legg inn meldingen din her:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere liker dette: