Skip to content

Gratulerer-med-dagen-kake!

Minstemann er ikke så liten lenger, i dag fyller han 9 år og bestilte marsipankake til familieselskapet. Mor er selvsagt lydig og lager til så godt jeg kan 😉

Her er en liten beskrivelse på hvordan jeg gikk fram. Først lagde jeg sukkerbrødet i går kveld, og oppbevarte det lufttett til i dag.

Oppskrift på sukkerbrødet (som er dønn sikker og gir perfekt resultat hver gang):

  • 5 egg (4 hvis store)
  • 150 g sukker
  • 125 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

OBS! Pass på at du ikke dunker på bakebollen eller formen når du har eggedosis eller røre i, og slå ikke vispen på kanten av bollen. Du risikerer da at lufta går ut av røra, og sukkerbrødet blir ikke like luftig og godt.
Fremgangsmåte:
Pisk sammen egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt i hvetemel og bakepulver og vend forsiktig inn litt etter litt med en slikkepott (8 talls bevegelser). Når du har vendt inn alt og røren ser klumpefri ut, ha røren over i en smurt form. Jeg pleier å ha bakepapir i bunn på en 24 cm Ø springform og smøre kantene på formen med margarin. Stek på nederste rille i stekeovnen (over- og undervarme) i 45 minutter på 160-170 grader Celsius. Skru evt. ned varmen mot slutten. Avkjøl på rist. Jeg frigjør som regel ringen i formen umiddelbart, slik at kaka ikke blir hengende fast i forma mens den kjøler. Da slipper du at den risikerer å synke sammen i bunnen.

Jeg deler sukkerbrødet i tre deler og legger lag på lag med sukkerbrød og fyll. I dag har jeg brukt ca. 7 dl kremfløte, pisket sammen med vaniljesukker og sukker for ekstra sødme.

Jeg glemte å ta bilde av sukkerbrødet da det var ferdig, så her er et bilde fra et tidligere sukkerbrød jeg bakte til en annen kake:

tumblr_m2vq0u5rDl1qzakcdo1_1280
Slik ser som regel kaken ut før jeg løsner den fra formen

Etter å ha delt den i tre lag, blandet jeg pisket kremfløte med sukker og vaniljesukker + bringebærsyltetøy. Dette har jeg i mellom kakelagene inni marsipankaka, og i dag hadde jeg også friske bringebær og jordbær i det nederste kremlaget;

Før jeg la på krem og bær dynket jeg bunnen litt med lettmelk. Dette gjør at bunnen blir litt saftigere, men du trenger ikke å gjøre det - spesielt ikke hvis du har tenkt å la kake stå litt før du serverer den.
Før jeg la på krem og bær dynket jeg bunnen litt med lettmelk. Dette gjør at bunnen blir litt saftigere, men du trenger ikke å gjøre det – spesielt ikke hvis du har tenkt å la kake stå litt før du serverer den.

Deretter la jeg på ny kakedel, mer krem og denne gang hageblåbær;

IMG_1647
Store, søte hageblåbær i bringebærkremen

Ferdig montert før pynting:

IMG_1648
NOMNOMNOM

Med krem oppå og rundt, før marsipanen:
IMG_1650

Marsipanlokket er på plass;

Her har mor juksa litt og kjøpt ferdig Odense marsipanlokk, veldig greit å bare rulle på
Her har mor juksa litt og kjøpt ferdig Odense marsipanlokk, veldig greit å bare rulle på

Etterpå er det siste delen av pynten. Navn og alder på bursdagsbarn er skrevet med kjekk, rød Sparkle Gel fra Wilton. Denne har jeg kjøpt på Trendhuset i Haugesund, de hadde masse flotte farger. Merk at den flyter litt ut, så ta hensyn til det om du skal ha tekst på kaka med denne gel´en. Heldigvis var det fortsatt leselig på kaka vår;

Smaker omtrent ingenting, men kjekk å pynte med til både kaker og cupcakes!
Smaker omtrent ingenting, men kjekk å pynte med til både kaker og cupcakes!

 

 

Til sist et bilde av den ferdige kaka:

Ta-taaaaa!
Ta-taaaaa!

Gjestene har gått og restene av kaka står i kjøleboden. Nå skal mor snart starte på kake nummer to i dag, samt gele og sjokoladepudding. I morgen er det bursdagsbarnets klassekompiser som kommer på besøk, og da er det bestilt sjokoladekake med krem inni og bringebær opp. Her er det bare å brette opp ermene igjen 😉

20130518-124221.jpg

Be First to Comment

Jeg setter stor pris på din kommentar! Legg inn meldingen din her:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere liker dette: