Skip to content

Getting Things Done!

Artig atikkel hos Aftenposten.no om GTD-metoden – Getting Things Done. Kjenner meg igjen i noen av tingene som nevnes. 

I en alder av 26 hadde byråleder for reklameselskapet «Good morning», Thomas Moen (28), vært nær å møte veggen fire ganger. Nå hjelper metodikken GTD ham med å stresse ned og få oversikt. FOTO: Jon Hauge

Av og til «parkerer» jeg gjøremål ved å organisere på en måte som gjør at jeg ikke kan unngå å plukke det opp igjen på det tidspunktet jeg trenger det. For eksempel ved å sette pc-veska foran ytterdøra om kvelden, når jeg har hatt jobbpc-en med meg hjem og for all del ikke må glemme å ta den med meg igjen neste morgen. Eller når jeg lager en påminnelse til meg selv som gir meg et varsel når jeg må huske å stille termostaten på varmekablene kl. 22.15 fredags kveld, fordi jeg da får «ukesprogram» på termostaten (det er mer lønnsomt slik). Jeg slipper da å ha det hengende over meg som enda en ting jeg huske på. Så det var litt pussig å lese denne artikkelen, siden mye av teknikkene nok er velkjente for andre enn meg også.

For deg som har en smarttelefon finnes det ellers mange glimrende apper som kan være til hjelp i en travel og til dels stressfull hverdag. Selv bruker jeg apper som Påminnelser, Evernote, Notater, Kalender, og Klokke mest (de fleste av disse er standard for iPhone og alle er gratis). Det er faktisk en egen app-kategori i AppStore som heter Produktivitet, og det er et stort utvalg av disse hjelp-til-selvhjelp appene som kan være en avlastning i hverdagen.

Selv fikk jeg en liten aha-opplevelse for noen år tilbake, da jeg ble alvorlig syk i ca. et halvt år. Det er ingenting som er så nyttig for å få litt perspektiv på saker og ting, som det å ikke kunne dagligdagse gjøremål. Jeg brenner fortsatt for jobben min og karrieren min, men har fått livet mitt mer i balanse. Det å være nær min familie og ha tid til de betyr alt for meg. Det er liksom ikke alt man ikke fikk gjort på jobben man tenker på når man ligger flatt ut i sykehussenga… Jeg har lært litt om meg selv i den forbindelse – og det er å slappe litt mer av! Det går som regel bra, er tankesettet mitt nå – mens jeg tenkte mer på alle forventningene jeg trodde alle hadde til meg før. De må gjerne ha de samme forventningene ennå, men det er nå helt ok for meg så lenge jeg gjør så godt jeg kan og hele tiden forsøker å vokse som menneske og i jobben min.

 

signatur

 

Be First to Comment

Jeg setter stor pris på din kommentar! Legg inn meldingen din her:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere liker dette: