Skip to content

Forfatterspire?

Går du med en forfatterspire i magen? Eller har du bare lyst til å vite litt mer om hvordan du kan skrive godt?

Jeg har selv undersøkt litt og vil gjerne dele mine få og lite grundige erfaringer med deg som leser 🙂

iA WriterMin kreativitet på papir finnes ikke lenger, det er erstattet av det digitale fullt og helt. Derfor er det nyttig å kunne utnytte de digitale verktøyene for å få skrevet ned de gode ideene når de først kommer. Selv er jeg på det mest kreative sent på kvelden, gjerne etter at jeg har lagt meg i senga. Da kommer de gode formuleringene og jeg glemmer de ut til neste dag om jeg ikke gjør noe med det. Så jeg har tatt i bruk et glimrende redskap på mobiltelefonen – en app for å nedtegne og synkronisere disse tankene. Mobilen har jeg jo alltid for hånd 🙂

Mitt valg falt på iA Writer, siden jeg har både iMac, iPad og iPhone – som lar meg bruke appen på tvers av disse. Appen fungerer slik at den lar deg skrive inn med en god gammel skrifttype og lite «stæsj» rundt, slik at det er det du skriver som står i fokus – ikke formateringene. Du kan velge å synkronisere på tvers av plattformer ved hjelp av iCloud (om du ønsker det kan du også linke Dropbox inn). Siden dokumentene du lager ikke inneholder masse fancy formateringer, tar de også veldig liten plass, og appen lar deg holde oversikt over alle dokumentene og hvor store de er.

Hvis du ser etter inspirasjon eller trenger å vite mer om hvordan du kan bli en forfatter, finnes det mange flotte ressurser på nettet. Selv har jeg bokmerket disse:

Har du flere selv, legg gjerne igjen en kommentar med tips til de andre leserne mine 🙂

Be First to Comment

Jeg setter stor pris på din kommentar! Legg inn meldingen din her:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere liker dette: