Skip to content

Folk som inspirerer

Alle har noen i livet som de ser opp til eller som fungerer som et forbilde eller en rollemodell. Det er sunt og smart å ha noe å strekke seg etter. 

Love 4 by Otjep at www.sxc.hu.
Love 4 by Otjep at www.sxc.hu.

Hva er så definisjonen på inspirasjon? For meg endrer innholdet i det ordet seg litt etter hvem det dreier seg om. Noen imponerer meg fordi de har en styrke, positivitet og integritet som jeg skulle ønske jeg hadde. Andre «walks the talk», og er forbilder på hvordan man kan gjøre ting på rett måte. Noens livsglede oser ut og smitter over på andre. Og alle positive karaktertrekk hos personer man setter pris på av ulike årsaker, er inspirerende. Det kan hende at man ikke en gang kjenner personen som man lar seg inspirere av, men oftest er inspirasjon nærmere deg enn du kanskje er klar over – kanskje til og med i nabohuset? Og hvem man inspireres av, er jo ikke en statisk sak men heller en dynamisk ting om hele tiden endrer seg (selv om noen er konstante).

Det er mange mennesker som inspirerer meg, på ulike vis;

  • Mine foreldre og brødre
  • Min mann (og bestevenn) og ungene mine
  • En nær venninne, som gikk gjennom brystkreft for noen år siden
  • En venninne som er en vellykket kvinnelig leder og et forbilde for meg også i karrieren min
  • Bloggeren Gunnar Tjomlid, som lykkes i å formulere seg på et saklig og interessant vis uansett hvor usaklige og trakasserende kommentarer han får
  • Jenny Skavlan, for hennes stilsikre valg innen egenproduserte plagg som er sydd om av gamle klær, og for hvor tøff og sporty hun er (se gjerne Fritt fall serien for å forstå hva jeg mener)

Det er selvsagt flere som jeg ikke kommer på i farta, og stadig tenker jeg «wow, skulle ønske jeg kunne gjøre det» eller «fantastisk flott gjort» når jeg leser nyheter på nettet eller ser tv.

Hvem blir du inspirert av, og hvorfor? Legg gjerne igjen en kommentar 🙂

 

 

Be First to Comment

Jeg setter stor pris på din kommentar! Legg inn meldingen din her:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere liker dette: