Skip to content

Dietter til besvær

I en mediafokusert og full-av-syltynne-rosabloggere verden, er det nok av press om å følge den siste trenden innen dietter og kosthold.

Selv er jeg for tida på «bare jeg kan være meg selv i verden» dietten… Jeg spyr nesten når jeg leser hvordan kjendiser fronter ulike dietter og remedier. Ikke rart at ungjenter mister selvfølelsen og selvtilliten! Grøsset for eksempel da jeg leste at Tone Damli nå er på juice-diett (rensekur, ikke slankekur). Hun er et kjempestort forbilde for unge, og selv om hun på ingen måte kan holdes ansvarlig for hva ungjenter velger å gjøre med sin egen kropp, er det viktig å være seg sin rolle som forbilde bevisst. En juice-diett er på mange måter like ekstrem som sykehusdietten (også kalt suppekuren), og det er ingen forskningsresultater på disse typene dietter som ville holdt ved nærmere øyesyn.

tone går på juicediettSom en motvekt til all meningsløs reklame for ditt og datt av dietter, kosthold og diverse kostholdstilskudd, passer jeg på å få en god dose virkelighet via Gunnar Tjomlids blogg – Saksynt. Bloggen hans (tidligere kalt Unfiltered Perception) er nå blitt  offisiell for Nettavisen, og gir gode forklaringer på hvorfor vi ikke skal hoppe på det første og beste som dukker opp av kurer. Hans saklige innlegg som går disse falske remediene etter i sømmene, plukkes titt og ofte fram i både skrevne, muntlige og visuelle media. Jeg har stor sans for hvordan han punkt for punkt tilbakeviser villedende reklame og løgn i markedsføring av produkter. Og hvis jeg husker rett, var hans skriverier noe av inspirasjonen bak tv-serien Folkeopplysningen på NRK, som går i mye samme spor.

Anyways, bruk sunn fornuft så går det som regel bra – og vær litt skeptisk til det siste nye innenfor slankeprodukter og kosthold. Hvis du ønsker å gå ned i vekt på en sunn måte, er det eneste som virkelig hjelper over lengre tid å spise sunnere, trimme mer og forbruke mer energi enn du putter i deg i løpet av en dag. Helsegevinsten er kjempestor!

 

Ha en sunn dag 🙂

 

20130224-131026.jpg

Be First to Comment

Jeg setter stor pris på din kommentar! Legg inn meldingen din her:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere liker dette: