Skip to content

Dagens husmortips

Hvor usannsynlig det enn kan synes, så hender det at det glimter litt til i husmoren i meg…

Bacon i ovnen
Bacon i ovnen

Det er kanskje litt drøyt å kalle det et husmortips, og det er sikkert flere av dere som gjør det, men for meg ble det en aha-opplevelse da jeg tittet på Masterchef og så at kokkene steker bacon på flatbed grill eller i stekeovn. Jeg har alltid balt med å steke bacon på stekepanne – og bannet og steikt når baconfettet spruter rundtom og svir på huden. Så her er tipset – legg ut baconskivene på en bakepapirkledd stekeplate, og stek i ovnen på ca. 200 grader i 5-10 min. Husk å følge godt med når du steker, da de går fra passe til for mye stekt på veldig kort tid.

Etterpå tar du de ut, lar det renne av seg fett på tørkepapir – og vips så har du helt flate, lange bacon som er perfekt sprø og gode på smak! Får litt sånn frokostbuffet-på-hotell smak, synes jeg 🙂

La bakepapiret ligge i fred på stekeplaten en stund, slik at det stivner litt. På den måten er det bare å rulle sammen bakepapiret og hive i søppelet litt senere. Null fett i avløpskummen, ingen fettsprut, ingen oppvask, og perfekt bacon – hvem kan ønske seg mer?

Du lurer kanskje på om ikke baconet spruter i ovnen? Vel, det har ikke gjort det hos meg, det ligger liksom bare og syder på bakepapiret. Har også hørt at du kan starte å steke de i kald ovn, men har ikke selv prøvd dette siden jeg ikke har hatt behovet.

Så vel bekomme – nyt dine bacon i ro og mak 😉

 

 

Be First to Comment

Jeg setter stor pris på din kommentar! Legg inn meldingen din her:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere liker dette: