Skip to content

Cookies for Christmas!

Denne helga tilbringer vi i snødekkede landskap på Vågslid i Telemark. Det er deilig å skifte stue innimellom, særlig nå i den ellers travle førjulstida. Vi skrur ned tempoet og får tid til å gjøre akkurat det vi har lyst til – tilbringe tid sammen i familien. Prikken over i´en er å kose oss med god mat, og jeg har i dag prøvd ut en kjapp julekake variant – kranse-cookies!

For en ukes tid siden åpnet en ny Coop Extra butikk i nærmiljøet vårt, og jeg snappet opp en oppskrift på kranse-cookies fra deres hjemmeside. Så da handlet vi med oss det vi trengte før vi dro til fjells, og bakte disse idag.

Du trenger:

  • Kransekakedeig – jeg brukte 2 stk. Coop «pølser» (til sammen ca. 40 cookies)
  • Sjokolade til pynt – jeg brukte Dronning kokesjokolade
  • Melisglasur – jeg pleier å bruke en blanding av melis, eggehvite og gjerne en dæsj vann

Skjær opp deigen i skiver, og legg de utover en bakepapirkledd stekeplate.

Kranse-cookies før steking
Kranse-cookies før steking

Stek på 180 grader, midt i ovnen. Jeg lot de stå ca. 10-12 min. men følg med for steketiden vil avhenge av tykkelsen på skivene du har på brettet.

Kranse-cookies etter steking
Kranse-cookies etter steking
Avkjøl cookies på rist
Avkjøl cookies på rist

Jeg foretrekker å ha mine kransekake-godiser sprø utpå og seige inni, og har funnet at jeg da må ta de ut når de begynner å få litt gyllen farge. Ikke vent for lenge, da blir cookiesene knallharde og ikke seige inni.

Nå er det tid for pynting. Selv synes jeg det hører hjemme med melis og/eller sjokolade, og jeg foretrekker Dronning kokesjokolade siden mørk sjokolade er litt bitrere og veier opp litt for det søte.

Smelt gjerne sjokoladen forsiktig i en bolle i mikrobølgeovn.

Smeltet Dronning kokesjokolade
Smeltet Dronning kokesjokolade

Jeg lar sjokoladen stå litt hvis den blir for varm. Det er en fordel om den er litt tyktflytende, for da får man tykkere og mer stabile striper på kakene. Men, det er vel en smakssak 🙂

Melis mikses til ønsket konsistens. Begge glasurene has over i en sprøytepose. Her på hytta hadde jeg ikke utstyret jeg har hjemme, så da ble det improvisering med et par brødposer som jeg klipte hull i. Fungerte veldig fint!

Sprøyt over det du ønsker av glasurmengde. Jeg har sprøytet noen kaker med både sjokolade og melis, mens noen med bare melis og atter andre uten noe på. Da har jeg litt av hvert å by på.

IMG_5218
sprøyt på glasur

 

IMG_5221
yummy in my tummy!

Sett kakene litt kjølig etterpå, slik at glasurene får sjans til å stivne ordentlig.

IMG_5222
Klar til servering!

Vel bekomme!

 

Be First to Comment

Jeg setter stor pris på din kommentar! Legg inn meldingen din her:

%d bloggere liker dette: