Skip to content

Brente mandler

Nå lukter det bare så deilig i huset! I dag har jeg laget brente mandler!

Oppskriften har jeg snappet opp fra NRK tidligere, klarer ikke å finne den igjen på nettet. Jeg har postet den her på bloggen også før, den går som følgende:

Brente mandler

  • 500 g mandler
  • 150 g sukker
  • 0,5 dl vann
  • 1 ss smør

Fordel mandlene på et stekebrett med bakepapir og rist i ovnen på 200 grader. I originaloppskriften står det 10-12 min, men hos meg holdt det med ca 8 min. Viktig å følge med her, ellers blir de brente i stedet for bare sprø. Vend gjerne på mandlene ca halvveis.

IMG_7193-1

 

Kok opp sukker og vann og la koke i ca 2-3 min.

IMG_7199-7

Ha i de ristede mandlene og rør godt. Sukkeret vil nå krystallisere seg og se «grått» ut.

IMG_7203-11

Ta det med ro, det skal være sånn ;-). Fortsett å røre godt hele tiden. Etter hvert vil sukkeret smelte igjen og begynne å karamelliseres. Mandlene får en gylden karamellfarge. Ideelt sett skal alt det gråe smeltes før du gi deg, men hold litt øye med fargen på sukkeret siden det lett svir seg.
Når de har fått rett farge, rør inn smøret og fordel utover stekebrett eller kjøkkenbenk som er oljet litt med smaksfri olje (soyaolje eller solsikkeolje funker fint). Skill mandlene fra hverandre slik at de ikke stivner i klumper.

IMG_7205-13

La ligge en stund til avkjøling. Del opp de som sitter sammen og ha alt over i en lufttett beholder.

Hvis du ønsker det, kan du tilsette andre smaker, som f.eks salt, vanilje, kanel, ingefær, chili, sitron osv. Husk da å gjøre det før du tilsetter mandlene.

20131031-174425.jpg

Be First to Comment

Jeg setter stor pris på din kommentar! Legg inn meldingen din her:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere liker dette: