Skip to content

Bilder som forsvinner…

I disse dager er det mange brukere av Foto Knudsen sine tjenester som fortviler – med over 500 millioner bilder i Minnebanken, er en konkurs katastrofalt for de som ikke uten videre har mulighet for å ta vare på bildene sine selv. Og for de som har muligheten, er det likevel mye arbeid hvis man har en del bilder. 

photography_512x512Normalt sett er problemer med bilder på internett et helt annet – de har en tendens til å aldri forsvinne, nesten uansett hva man gjør. Men bilder man har lagret lovlig og passordbeskyttet hos betaltjenester som Foto Knudsen, er det verre med. Der er man prisgitt at aktøren er av den stabile og seriøse typen. Jeg har selv brukt Foto Knudsen sine tjenester, både for bildelagring og fototrykking. Og jeg har stort sett vært svært fornøyd. Men da det kom til et punkt hvor jeg mer og mer brukte digitale kopier og begynte å interessere meg for fotografering, ble deres tjeneste for begrensende for mitt bruk.

Jeg havnet da på Flickr, hvor jeg har betalt for Pro konto til en svært lav pris ($24,95/år), med ubegrenset lagringskapasitet. Siden Flickr er en så stor og verdensomspennende – med millioner av brukere, er sjansen for at det forsvinner over natta veldig liten. Og deres tjeneste er lett å integrere med andre sosiale medier (Facebook, blogg, Twitter osv.), slik at man lett kan dele innhold/bilder og få tilbakemeldinger på det. For meg som er litt hobbyfotograf, er dette av stor verdi, samtidig som jeg har en plass å ta vare på mine 25 000 bilder etter hvert. Flickr gir deg også en mulighet til å styre hvem som skal se bildene, på enkeltbilder eller hele mapper. På den måten kan du dele familiebilder med spesifikke familiemedlemmer, og slippe å sende bilder på e-post eller brenne cd når du vil dere.

Lyst til å sjekke ut Flickr mer? Ta en titt på min fotostrøm.

signatur

 

 

Be First to Comment

Jeg setter stor pris på din kommentar! Legg inn meldingen din her:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere liker dette: