Skip to content

30 days challenge: dag 7 – Favorittmaten min

For et deilig innlegg dette blir – som matglade folk flest elsker jeg å prate om mat!

Jeg er på ingen måte noen gourmetkokk, men jeg lager gjerne noe nytt når jeg får gjester og elsker selv å prøve noe nytt når jeg spiser ute på restaurant. Jeg har oppdaget at jeg er veldig allsidig i hva jeg liker, men har jo likevel mitt favorittkjøkken og mine favorittretter. Når det gjelder sånn overordnet favorittkjøkken, må jeg vel si at jeg liker tex-mex mat veldig godt. Men hvis jeg må plukke ut bare 1 favorittrett eller -mat, så må det bli fisk. Vi lager og spiser sjelden fisk hjemme hos meg (av ulike årsaker), men jeg har i voksen alder blitt kjempeglad i det – så hver gang vi er på restaurant og de har flotte fiskeretter på menyen, bestiller jeg fisk 🙂 Det kan være alt fra laks til breiflabb, kamskjell til fiskesuppe, hummer til scampi osv. Nylig var jeg med noen venninner til London, og i løpet av de fire dagene der, spiste jeg fisk fire ganger på restaurant – king prawns med cashew på en kinarestaurant, kamskjell og chili- og hvitløksscampi på tapasrestaurant, terriaki laks med ris på Planet Hollywood, og fish & chips på en pub i Camden.

Det er egentlig ganske merkelig at jeg liker fisk så godt nå, jeg pleide å hate det da jeg vokste opp. Mine foreldre er flinke til å lage mat med fisk, men med unntak av de kjøpte fiskepinnene med rømme til, var det lite som falt i smak på det tidspunktet. Var sikkert mer tenåringsnykker enn at jeg ikke likte smaken, vil jeg tro.

Hva er din favorittmat?

 

signatur

Be First to Comment

Jeg setter stor pris på din kommentar! Legg inn meldingen din her:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere liker dette: